Shopping

Idag har jag och tjejen varit ute och shoppat större delen av dagen. Det blev två skjortor, tre t-shirts och ett par skor, så jag är riktigt nöjd :) Sen körde vi halva skåne runt kändes det som för att hitta en ny stepmaskin till tjejen :) Så nu ikväll har det blivit träning för hela slanten, tjejen på sin trampmaskin och jag har styrketränat :)
Här är bilder på mina nya kläder :)


En bra lördag

Fick besök av mina föräldrar igår så vi var ute och gick en runda i snön och sedan blev det lite handling inför middag. Med oss från affärren fick vi två paket bacon, en paket ruccola och en stepmaskin till tjejen. Dessvärre visade sig att vi får åka och lämna tillbaka stepmaskinen idag då den gnisslade värre än ett gammalt tåg som bromsar in. Hursomhelst, efter att vi handlat så käkade vi en god middag och sedan det blev det lite mys framför robinson.




Äntligen helg!

Då var det äntligen fredag :) Och till fredag hör ju lite fredagsmys, så jag ställde mig och lagade en god middag efter att jag och tjejen tränat färdigt.
Fortsätter man i samma takt med träningen ända till sommaren så kan man nog få lite shape på kroppen tror jag :) Får kanske lägga upp en förebild hur man ser ut nu och en efterbild lite senare i vår.
Vad tycker ni?

Ha en trevlig kväll :)

Nordpolen

Fan det känns som man flyttat till nordpolen idag, när man tittar ut genom fönster så bara yr snön hit och dit. Inte direkt så att man vill gå ut och ta en promenad :P Nästan så att man önskar att man var en isbjörn idag så man hade tjock päls och var van vid snö och kyla och blåst :)

Nä jag stannar inne och värmer mig med en bra låt ist. Vad gör ni idag?

Dagens middag

Johan Glans

Kollade en del på guldbagge galan igår, dessvärre missade jag början eftersom vi var och storhandlade då. Men Johan Glans som värd var ju bara klockrent.
Han är en av de bästa komikerna vi har i landet enligt min mening.
Måste därför bjuda på ett gammalt klipp med honom från Parlamentet.

Måndagkväll

Ställde mig och lagade lite chili con carne efter jobbet idag, sedan blev det storhandling. Efter det och sist men inte minst så hann jag med att träna ett pass axlar idag också :) Nä nu får man sätta sig och kolla lite på guldbagge galan. Ha en bra kväll!


Dagens storhandling och dagens middag

En skön låt

Tänkte bjuda på en riktigt skön låt såhär i vinterkylan :) Enjoy!

Filmtips!

Har varit lite dålig uppdatering så tänkte dela med mig av vad som hänt sista tiden :) Det har varit väldigt mycket fokus kring min flickväns hår sista dagarna då hon försökt avfärga och färga om och om igen med varierande resultat :) Nu har det blivit en jämn färg iaf :) Gå in här om ni vill se.

Det har även blivit en hel del filmtittande sista dagarna :) Juno, fast and the furious, flickan som lekte med elden och Big fish. Får säga att jag tyckte faktiskt att alla fyra var riktigt bra. Var längesen jag såg fyra filmen som jag tyckte var bra.

Visserligen så var ju fast and the furious jäkligt overklig på sina ställen men man får ta en sån film för var det är, med det i beaktande tyckte jag att det var en bra uppföljare till den första filmen :)

Blev väldigt förvånad när jag såg Juno, var faktiskt en film som verkligen fångade mig vilket jag inte kunde tro från början.

Så mitt råd är se Juno och Big fish om ni gillar lite annorlunda tänkvärda filmer. Gillar ni action så kan jag rekommendera både flickan som lekte med elden och fast and the furios :)

Vinter

Gick ut för att fota lite men blev inte långvarig ute idag då det blåste riktigt kallt och bitigt i vinden men några foton blev det iaf som jag tänkte dela med mig av :)

Vad hittar ni på i det fina vintervädret idag?

Fredagsmys :)

Här är kvällens middag :) Nu blir det mys i soffan med tjejen för resten av kvällen :)

Trevlig Fredag på er :)

Ledig dag

Godmorgon!

Fick ledigt idag så passade på att käka en riktigt god frukost i lugn och ro framför kaminen :)
Nu ska jag och tjejen bege oss iväg och köpa avfärgning och grejer till hennes hår och fixa nytt
internet, sedan blir det nog lite träning efter det.

Vad ska ni hitta på idag?

Avatar ett sopberg?

Filmen Avatar har varit väldigt uppmärksamad sista tiden, speciellet 3D versionen av filmen som man måste ha ett par 3D glasögon när man ser. Sedan premiären har filmen setts i Sverige av ca 300 000 besökare vilket innebär 300 000 glasögon som ska återvinnas!! Vilket Berg av sopor detta skapar, plus det faktum att om det blir fler och fler filmer som visar i detta formatet kommer det bli enorma mängder glasögon och därmed enorma mängder sopor.

Om du vill läsa mer om detta kan du klicka här

Lite ironiskt kan jag tycka när det är så mycket prat om miljömöten och hur vi ska göra för att bevara miljön.
Vad tycker ni?


Hybris+bilkörning= Dålig kombination

Godmorgon!

Precis innan jag skulle köra till jobbet idag tittade jag ut genom fönstret och ser att det börjat snöa igen. Tar på mig mina ytterkläder och börjar skrapa rutorna och beger mig sen iväg. Väl ute på vägen tänker jag:
Det är inte särskilt halt trots att det ligger snömodd på vägarna.

Så jag kör på som om det är sommarväglag i princip(undrar lite hur jag tänkte där). Det går hur bra som helst till jag kommer till en rondell, där jag ändå tyckte att jag bromsa in mkt men tydligen inte tillräckligt för hela bakändan kom på bilen åt höger och man kände lite hur paniken började sprida sig i kroppen. När jag väl lyckats räta upp bakändan från höger så slår den över åt vänster ist och jag är på väg in i mitten på rondellen. Som tur var fick jag tillbaka greppet på bilen igen och allt gick bra som tur var. Sen var det snigelkörning resten av vägen till Lund. :)

För att få ner adrenalinet i kroppen efter bilkörningen tänkte jag bjuda på denna låt som satt sig på min hjärna.

Vårt hus!

Har lovat bilder på huset nu ett tag, så nu kommer dom äntligen upp. Passade på att fota lite inredningsdetaljer också som vi köpte igår när vi var ute och shoppade.

 










Summering

Har varit kass uppdatering sista dagarna, så tänkte göra en summering över fredagen och lördagen :)
I fredags efter att ha läst sambons blogg fick man ju köra och köpa lite tulpaner med sig hem, sedan käkade vi en god middag och kollade sedan på Skavlan där John Mayer var med, riktigt skön kille.

Efter att vi käkat en god frukost i lördagsmorse bestämde jag och tjejen oss för att sticka in till Lund för att köpa lite nya saker till vårt hus. 

Väl inne i Lund hamnade vi ist i en kläddaffär. Inte riktigt vad jag hade tänkt shoppa för dagen men tjejen menade på att jag behövde en varmare jacka, vilket jag skrivit om i ett tidigare inlägg. Men ist för att komma där ifrån med en varm jacka gjorde jag som jag alltid brukar, handlar en som var helt fel för årstiden. För att kompensera den "kalla" vårjackan köpte jag även en halsduk.

Sedan begav vi oss vidare och fick faktiskt inhandlat en del nya saker till hemmet som jag tänkte visa senare idag tillsammans med bilder på huset.





3 från 1

Tänkte bjuda på 3 sköna låtar från fibes of fibes, Enjoy!











Motivationskick till träningen

Dagen igår gick i ett, därav blev det heller inget bloggande, men ska försöka ta tag i det idag ist :)
Stack nämligen direkt igår efter jobbet för att köpa en träningsbänk som jag hittat att dom sålde ut billigt.
Men självklart när man kom till affären var den slut där. Så jag fick hoppa in i bilen och köra till ett annat ställe där butiken skulle finnas och hoppas på att dom hade den där ist. Till min stora förvåning hade dom den där, så när jag kom hem igår efter att spelat badminton så blev det montering av träningsbänk ända till jag gick och la mig :)




Imorse när jag steg upp möttes jag av denna underbara syn nedan, ångrar inte en sekund att jag och sambon flyttade hit :)




Avbräck för American Idol

Såg idag att Simon Cowell ska sluta som jurymedlem i american idol. Detta på grund av att han i stället ska ägna sig åt "the X factor". Tycker det är ett stort avbräck för american Idol då Juryn kommer bli ganska så blek utan honom. Ska bli kul att se vem som kommer bli hans ersättare och hur programmet kommer bli utan Simon.

Om ni vill läsa mer om artikeln kan ni klicka här
Vad tycker ni om att Simon ska sluta hit eller shit?



Skepparjacksjakt

Tänkte jag skulle sticka ut och kolla på en ny jacka och lite nya kläder efter jobbet idag. Problemet är bara att jag alltid innan jag ska ut och handla har en bild i huvudet hur sakerna ska se ut. Detta leder till att jag i princip aldrig hittar det jag vill ha.

Skulle egentligen kastat upp en bild på den jacka jag vill ha men hitta inte ens en bild på det. Är ute efter en mörk skepparjacka iaf. Så länge slänger jag upp en skön låt!

10 filmer du måste sett innan du dör

Tänkte lägga upp tio filmer som jag tycker man borde sett innan man dör enligt följande(ingen inbördes ordning bara slumpmässigt upplagt)

  1. Forrest Gump
  2. Nyckeln till frihet
  3. American History X
  4. Boondock saints
  5. The office space
  6. Seven
  7. Sagan om ringen
  8. Dum, dummare
  9. Braveheart
  10. De misstänkta

Måndagmorgon

Då var det måndagmorgon och jag är något så fruktansvärt trött idag. Känns som att jag snart kommer ha huvudet på tangentbordet och jag slår vad om att jag inte skulle märka någon skillnad på det och en kudde faktiskt. Några bra tips på hur man ska piggna till?

Sålänge får jag stoppa tändstickor i ögongluggarna och skruva upp musiken högt.

 



Dagens middag och en låt

Dagens middag i bilder :)

Skulle egentligen tagit lite bilder på huset men orkade dessvärre inte röja och städa så det får bli en annan dag. Istället bjuder jag på en riktigt skön låt.

Med vilda gäster



God morgon eller vad man ska säga :)
Har precis käkat en riktigt god frukost och sitter nu och kollar på lite skidor på tv. Jag och tjejen var ju ute för att köpa lite nya saker till vårt hus nu när man kastat ut gran och annat, men hittade dessvärre inget igår som båda fastna för så vi får göra ett nytt försök en annan dag. Det kommer upp bilder på vårt hus senare idag.

Sen var det lite spelkväll hos min syrra igår, spelade först TP och sedan blev det med vilda gester. Spelen blev roliga av olika anledningar. TP hade sina skratt eftersom det för det första blev en del felläsningar och för det andra så börjar en del på grund av ålder få lite sämre syn så det blev svårt både med färger och att läsa frågor. Ska i för sig tilläggas att ljuset var dåligt så en skrivbords lampa åkte fram som lyste lika starkt som en bygglampa, det gällde att man undvek att titta in i den annars kunde man inte läsa frågorna av den anledningen :)

Med vilda gester är kanske överflödigt att skriva varför det är så kul, men det kan bli de mest orginella och roliga illustrationerna av olika ord med hjälp av diverse ljud och rörelser. Kan verkligen rekommendera detta spelet eftersom alla kan spela detta spel plus att man får väldigt många goda skratt :)








Ut med julen in med våren



Känns som det kommer bli en riktigt bra dag idag. :) Vaknade utvilad och pigg, sen käkade jag och sambon en god frukost framför kaminen. Efter det så bestämde vi oss för att ta och träna lite och hålla i våran nya rutin som vi började det nya året, nämligen att börja träna och äta bättre. Får se hur länge det håller :)

Om en stund ska vi sticka in till stan och shoppa lite, kändes ganska tomt när man kastat ut granen och annat pynt så får fylla på med några nya saker :)

Slänger upp en gammal klassiker som man andra kan lyssna för mkt på.



Hemmagjorda Hamburgare

Har precis käkat middag, slängde ihop några hemmagjorda hamburgare. Orkar inte skriva ner receptet just nu men är det någon som är nyfiken så är det bara att fråga :)

Hade ju sagt till tjejen att jag skulle komma hem med en överraskning idag, men fantasin tröt lite så det blev 50 tulpaner. Men men bättre än ingenting iaf.
Just nu kollar vi lite på Let's dance sen blir det sagan om de två tornen och kanske även konungens återkomst.
Ha en bra kväll!

Soluppgång

Vaknade med huvudvärk imorse men när jag såg denna synen kunde man inte annat än att må bra. Så jag gick ut i kylan och plåtade lite bilder innan jag stack till jobbet. Nu sitter jag på jobbet och längtar efter helg. Jag och min tjej ska hitta på något mysigt ikväll eftersom vi firar 1,5 år på måndag. Så man får väl kanske ha med någon överraskning hem ikväll. :)



Badminton och Victoria's secret

Då var man äntligen hemma efter en lång dag. Har först jobbat sen efter det har jag varit och spelat badminton, med risk för att låta kaxig vann vi som vanligt. Ni skulle kunnat se det jag ser just nu, min tjej är iklädd kalasbyxor och linne och ålar, sitter och ligger på en stor rosa (pilates) boll. En väldigt rolig syn faktiskt :)

Kollar samtidigt på Victoria's secret, en del av tjejerna ser riktigt bra ut men där är en hel del som är på tok för smala enligt min smak. Vad tycker ni?

Inför ledighet varje onsdag

Då var det jobb idag igen efter att ha varit ledig igår. Tycker man borde införa ledighet för ALLA på onsdagar, arbetsveckorna skulle kännas mycket kortare och lättare då :) Borde kanske bli politiker och driva igenom det.

Sitter och lyssnar på P3 just nu och de diskuterar bland annat George Constanza i Seinfeld. Den serien är en riktig klassiker, Kramer och George är riktigt sköna. Måste därför slänga upp detta klippet.





En dag på isen

Då är man lagom mör efter en lång skridskotur, en tur som blev betydligt längre än vad jag tänkt från början(drygt 1 mil). Jag och min polare snörade på oss skridskorna och begav oss ut på isen medan min tjej gick och fotade. När vi åkt 100 m från land frågar min polare om vi ska åka rakt över isen, till en början var jag tveksam, men jag var inte särskilt svårövertalad så vi åkte längre och längre från land.

När vi efter 15 minuters konstant åkning stod mitt ute på sjön insåg jag att ett samtal till min tjej nog vore lämpligt så hon kunde ta bilen och köra hem om hon ville, men jag hade lämnat min mobil hos min tjej och min kompis hade lagt sin inne på land ifall vi skulle trilla igenom isen. Så det var ju kört att kontakta henne men jag tänkte att hon skulle köra hem ifall hon frös eftersom hon fått bilnycklarna. När vi lyckats ta oss över hela sjön kommer min kompis med förslaget att åka längs med kanten av sjön hem, sagt och gjort. När vi kom tillbaka såg jag att min tjej fortfarande var kvar och att vi hade varit borta i drygt en timme, lagom dum man kände sig då :P Ni kan läsa hennes version HÄR. Som plåster på såren fick jag laga en god lunch till henne och koka lite varm oboy.

Vad har ni hittat på idag?



Skridskoåkning på scemat




Sitter och käkar lite frukost nu innan jag och en polare ska ut och åka lite skridsko. Man får passa på när det är lite vinterlikt här nere i skåne händer ju inte direkt varje dag. Bilder på skridskoåkningen kommer sen.
Så tills dess får ni hålla tillgodo med lite gamla bilder.





Kvällens middag


KYCKLINGWOK


400 g Kycklingfilé
400 g Frysta wokgrönsaker
250 g Nudlar
Ostronsås (efter smak)
1-5 droppar Fisksås
Sweetchilisås (efter smak)
½ lime
2-3 cm ingefära riven
1 vitlöksklyfta
Olja
Smör

SÅ HÄR GÖR DU:
Sätt vatten på kok i en stor kastrull. Strimla kycklingfilén och bryn den i smöret och oljan, salta och peppra. När kycklingen har fått yta tillsätt wokgrönsakerna och låt steka till de tinat. Tillsätt sedan ostronsåsen, fisksåsen, sweetchilisåsen, limen och ingefäran, pressa över vitlöken och rör om. Lägg i nudlarna i de kokande vattnet och låt dom dra i några minuter. Blanda sedan samman nudlarna med wokgrönsakerna och kyckling.

Hoppas det ska smaka!

Välkommen till er som hittat hit :)

Hade tänkt ge det här med bloggande ett försök. Innan jag träffade min tjej var bloggvärlden relativit okänd för mig och jag hånade henne till och med lite för bloggandet. Men nu när man under 1 ½ år sett när hon bloggat har jag själv blivit lite sugen på att prova plus att tjejen legat på mig sista tiden att jag också ska börja. Så jag tänkte what the hell jag ger det ett försök, så här är jag nu :) Vad min blogg kommer att innehålla återstår väl att se men den kommer att innehålla alltifrån matlagning, till träning och annat som intresserar mig.
Tänkte avsluta med en låt som går varm i skivspelaren för tillfället. Westlife släng er i väggen :)
Enjoy!





Följ min blogg med bloglovin

Välkommen till min nya blogg!