3 rätters recept

Tänkte slänga upp recepten på tre rätters middagen vi bjöd på igår. Förrätt Bruschetta, huvudrätt fläskfile med örtolja, sparris och mandelpotatis. Efterrätt Pannacotta med passionfrukt.

De fina bilderna har Petra tagit.


4 Personer
3 Tomater
1 vitlöksklyfta
Olivolja
Basilika
4 skivor Lantbörd
Salt
Peppar

Finhacka tomaterna (som skall vara rumsvarma). Hacka vitlöksklyftan fint, hacka basilikan och blanda med tomaterna, tillsätt oljan. Smaksätt med salt och svartpeppar. 

Rosta brödet högst upp i ugnen på ca 250 grader eller med grillen. Brödet ska bli gyllenbrunt och knaprigt när det är klart. Det går också bra med en brödrost.

Servera tomatröran på brödet.


4 Personer

Fläskfilé
Sparris
Mandelpotatis
Rosmarin
Cocktailtomater
Avokado
Ruccola
Citron
Örtsalt
Salt
Peppar

Örtolja
Basilika
Persilja
Vitlök
Olivolja

Mortla Basilikan, Persiljan, vitlöken och oljan till det blir en fin grönaktig olja, pressa i lite citron och salta.

Låt skalen på mandelpotatisen sitta kvar och lägg ner de i en ugnsfast form och häll över olja, salt och
peppar och blanda runt. Lägg in i ugnen på 225 grader.

Skär rent Fläskfilén från senor och liknande, salta och peppra och stek på hög värme i en stekpanna så att
den får gyllenbrun färg. Lägg den sen i en ugnsfast form med rosmarin och sätt in den i ugnen när potatis
har stått inne i ca 15 min.

Skala ,kärna ur och skiva avokadon och pressa över lite citron och krydda med lite örtsalt.

Knäck av den nedersta biten på sparrisen och koka i 2-3 minuter.

Servera Fläskifilén, med ruccola, cocktailtomater, sparrisen och avokadon, ringla över örtoljan.

4 personer

Pannacottan
1 dl Gelésocker
5 dl vispgrädde
1 hel vaniljstång

Passionsfrukt
Hallon
Blåbär
florsocker

Dela vaniljstången på mitten och gröp ur vaniljen ner i grädden. Blanda samman vaniljgrädden med
gelésockret i en kastrull och koka i 1/2 minut, låt även vaniljstången koka med.
Häll upp pannacottan i portionsglas och låt stelna i kyl i åtminstone 2 timmar.

Gröp ur innehållet ur en halv passionfrukt ovan på pannacottan. Servera med Bären vid sidan om och
pudra över lite florsocker över bären.

Hoppas det ska smaka!
Petra » 2011-01-30 | 17:32:52
URL: http://petras.blogg.se/

fina bildera blev!! :) trodde jag inte. maten var kanon! :)

anna » 2011-01-30 | 18:19:14
URL: http://addspirit.blogg.se/

gud vilken lyxmiddag det ser uta tt vara! ser supergott ut :)



haha jasså? hårt igår eller? ;)

Jossan » 2011-01-30 | 18:31:27
URL: http://jossgoss.blogg.se/

Ser riktigt gott ut!

Snyggt och proffsigt upplagt Ola!

I'm impressed!

Alexander Lövén » 2011-01-30 | 19:31:21
URL: http://www.alexanderloven.se

Sv: ja hittills är jag nöjd med dom. :-) Har endast använt dom 2 gånger. Men nu har jag köpt en bakgrud så nu ska jag försöka använda dom lite mer. Mycket enkla att använda + ett bra pris på dom. Så dom kan jag rekomendera. Även fast inget slår ett härligt solljus/dagsljus! ;) Mvh Alexander

Anonym » 2011-01-30 | 22:14:55

filmen var underbar! skrev precis lite om den :) eller ja försökte iaf haha

sophie » 2011-02-06 | 08:36:53
URL: http://kallenberg.blogg.se/

Maten ser jättegod ut, detta måste provas!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback