Kattkoja

I helgen var vi barnvakt åt min systerdotter och täcket som hon fick låna när hon sov över låg fortfarande kvar på golvet. Blev lite smått förvånad när jag hittade Bamse inkurad i täcket, kan dock förstå honom i det ruggiga regnvädret :)

Radiosändare till blixt

Har länge kollat på radiosändare till min blixt så att man slipper ha blixten sittandes i blixtskon. Man får många fler möjligheter då att använda blixten på så det ska bli kul att testa den när den dimper ner i brevlådan.

Rökbilder

För ett tag sen fotade jag och Petra lite rök, tänkte visa resultatet av bilderna som sitter som tre tavlor i en serie nu :) Dock är dom betydligt större än vad bilderna här nedan är :)
Klicka på bilden för att se den större

Öresundsbron

Tänkte bjuda på en bild av Öresundsbron som jag tog häromdagen

Kamera EOS 550d + 17-40mm f/4L USM
ISO 100, 20mm, f/22, 30,0 sek

Ribban

Tänkte bjuda på lite bilder med somrig känsla i vinterrusket :)


Kamera EOS 550d + 17-40mm f/4L USM
ISO 100, 40mm, f/4, 1/1250 sek


Kamera EOS 550d + 17-40mm f/4L USM
ISO 100, 40mm, f/4, 1/1250 sek


Kamera EOS 550d + 17-40mm f/4L USM
ISO 100, 33mm, f/4, 1/1000 sek


Kamera EOS 550d + 17-40mm f/4L USM
ISO 100, 40mm, f/7,1, 1/400 sek


Kamera EOS 550d + 17-40mm f/4L USM
ISO 100, 40mm, f/7,1, 1/400 sek

3 rätters recept

Tänkte slänga upp recepten på tre rätters middagen vi bjöd på igår. Förrätt Bruschetta, huvudrätt fläskfile med örtolja, sparris och mandelpotatis. Efterrätt Pannacotta med passionfrukt.

De fina bilderna har Petra tagit.


4 Personer
3 Tomater
1 vitlöksklyfta
Olivolja
Basilika
4 skivor Lantbörd
Salt
Peppar

Finhacka tomaterna (som skall vara rumsvarma). Hacka vitlöksklyftan fint, hacka basilikan och blanda med tomaterna, tillsätt oljan. Smaksätt med salt och svartpeppar. 

Rosta brödet högst upp i ugnen på ca 250 grader eller med grillen. Brödet ska bli gyllenbrunt och knaprigt när det är klart. Det går också bra med en brödrost.

Servera tomatröran på brödet.


4 Personer

Fläskfilé
Sparris
Mandelpotatis
Rosmarin
Cocktailtomater
Avokado
Ruccola
Citron
Örtsalt
Salt
Peppar

Örtolja
Basilika
Persilja
Vitlök
Olivolja

Mortla Basilikan, Persiljan, vitlöken och oljan till det blir en fin grönaktig olja, pressa i lite citron och salta.

Låt skalen på mandelpotatisen sitta kvar och lägg ner de i en ugnsfast form och häll över olja, salt och
peppar och blanda runt. Lägg in i ugnen på 225 grader.

Skär rent Fläskfilén från senor och liknande, salta och peppra och stek på hög värme i en stekpanna så att
den får gyllenbrun färg. Lägg den sen i en ugnsfast form med rosmarin och sätt in den i ugnen när potatis
har stått inne i ca 15 min.

Skala ,kärna ur och skiva avokadon och pressa över lite citron och krydda med lite örtsalt.

Knäck av den nedersta biten på sparrisen och koka i 2-3 minuter.

Servera Fläskifilén, med ruccola, cocktailtomater, sparrisen och avokadon, ringla över örtoljan.

4 personer

Pannacottan
1 dl Gelésocker
5 dl vispgrädde
1 hel vaniljstång

Passionsfrukt
Hallon
Blåbär
florsocker

Dela vaniljstången på mitten och gröp ur vaniljen ner i grädden. Blanda samman vaniljgrädden med
gelésockret i en kastrull och koka i 1/2 minut, låt även vaniljstången koka med.
Häll upp pannacottan i portionsglas och låt stelna i kyl i åtminstone 2 timmar.

Gröp ur innehållet ur en halv passionfrukt ovan på pannacottan. Servera med Bären vid sidan om och
pudra över lite florsocker över bären.

Hoppas det ska smaka!

Ingredienser till 3 rätters

Förbereder just nu middagen till ikväll. Det blir 3 rätters. Jag hoppas det ska falla gästerna i smaken!
Recept och bilder kommer imorogn!





Vad tror ni jag ska bjuda på?? :)

Bättre sent än aldrig

Efter en lång tid kommer äntligen lite bilder från Petras och min photoshoot. Håller på att lära mig photoshop då jag endast kört lightroom tidigare så ni får ha lite överseende med redigeringen :)

Kamera EOS 550d + 50mm 1,8 II
ISO 100, 50mm, f/2,2, 1/1250 sek
Kamera EOS 550d + 50mm 1,8 II
ISO 100, 50mm, f/2,2, 1/1250 sek

Pasta med räkor

Var längesen jag bjöd på ett recept här i bloggen så jag kände att det var dags nu igen :) Väldigt enkelt
och gott
400g Spaghetti
5-8 blad Basilika
500g Räkor
1 chili
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
Salt
Peppar
Olivolja
Gör såhär:
1. Kok spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen
2. Kärna ur chilin och hacka vitlöksklyftorna och chilin. Fräs på chilin och vitlöken i olivolja i en
stekpanna.
3. Häll i de krossade tomaterna och basilikan i stekpannan och låt puttra samman i 5-10 minuter salta och peppra
tillsätt räkorna mot slutet.
4. Blanda i räkröran i pastan.
Bon apetit!

Gör dina egna Polaroidbilder på två sekunder

Tänkte ge ett tips till alla som gillar utseendet på de legendariska polaroidfotona. Gå in på http://www.poladroid.net/ och ladda ner poladroid mjukvaran till din PC eller mac. Du behöver inte betala eller bli medlem bara klicka på download.

När du installerat programmet får du upp en polaroidkamera på ditt skrivbord, sen drar du bara dina Jpeg bilder ditt och vips har du ett polaroidfoto.


Nytt år

Har varit ett ganska långt blogguppehåll först drog jag på mig en jäkla förkylning som fortfarande inte släppt och sen var det ju jul och nyår och då fanns det inte så mycket tid. Men nu är jag tillbaka iaf, tänkte bjuda på lite foto som jag tog imorse.

Vinterskrud

Gårdagens vildsvinsgryta

(Receptet är lånat av Per moberg men vissa ändringar är gjorda)
Antal portioner: 4
Ingredienser

500 g grytbitar av vildsvin(går även bra med hjort, rådjur eller nötkött)
smör till stekning
2 msk tomatpuré
salt och nymalen peppar
200 g champinjoner 
2 gula lökar
1 morot
2 dl vispgrädde
½ dl hackad slätbladig persilja

Marinad
1 gul lök
4 dl rödvin
1 msk olivolja
1 kvist rosmarin
1 lagerblad
1 kvist timjan

 

Gör så här

1. Dag 1: Gör marinaden. Skala och skiva löken grovt. Blanda den med resten av ingredienserna i en bunke. Lägg köttbitarna i marinaden, täck med plastfolie och ställ bunken i kylen över natten.

2. Dag 2: Sila marinaden och spara den till senare. Spara även de avrunna lökbitarna.

3. Bryn köttet i smör i en  gryta . Bryn även löken från marinaden.

4. Häll på marinaden och tomatpurén. Låt sjuda i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5. Skiva under tiden svampen, hacka lökarna grovt och skiva moroten. Bryn alltsammans i en stekpanna och lägg ner det i grytan.

6. Häll på grädden och låt grytan koka i ytterligare 20 minuter. Tillsätt eventuellt mer salt och peppar.

7. Strö på lite hackad persilja och servera med ris eller potatis

Överraskande låt

Var tvungen att slänga upp denna låten, kan inte sluta lyssna på den :)

Fortsättning på fotosession snowprincess

Här kommer några fler bilder från när jag fotade Petra ute i snön :) Ett tips är att ta med vantar och varma filtar ut när ni fotar så ni slipper bli förkylda som Petra är nu :P hehe