En trevlig tisdag!
Snow Photoshoot
Helgen summerad i bilder!
Mini makeover
Kameralös
5 års kalas
Eftersom jag har lånat ut min kamera så kunde jag tyvärr inte ta så många bilder, men jag lånade Petras lite då och då så tänkte bjuda på några bilder jag tog( översta bilden har Petra tagit).
Dagens recept!
4 portioner
4 portioner bulgur
1 hönsbuljong tärning
1 påse torkade aprikoser
1 burk svarta bönor
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
2-3 dl turkisk yoghurt
1 lime
Mynta
Curry
Salt
Vit peppar
en nypa socker
Raps olja
Gör såhär:
1. Koka upp vatten enligt anvisningarna på bulgur förpackning och lägg i buljongtärningen i vattnet, häll i bulgurn när vattnet börja koka och låt sjuda under lock enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Dela kycklingfiléerna på mitten och bryn filéerna och vilöksklyftorna i en stekpanna snabbt på båda sidorna, krydda med salt och peppar.
3. Lägg kycklingfiléerna och vitlöken i en ugnsfast form, låt stå i ugnen på 225 grader tills de inte är rosa i mitten längre.
4. Riv skalet från limen och hacka myntan och blanda ner i yoghurten, pressa i lite limesaft och kasta i en nypa socker. Salta med örtsalt efter smak och behov.
5. När bulugurn är färdig krydda med curry efter smak och tillsätt en skvätt olja.
6.Grovhacka aprikoserna och skölj av de svarta bönorna. Blanda samman aprikoserna och bönorna med bulgurn.
Smaklig måltid!
Förvirrad och ett nytt recept
Omröstning!
Efter drygt två års uppehåll från gymträning tog jag mig i kragen i måndags och köpte mig ett årskort på ett gym här i närheten. Sen dess har jag och Petra varit där varje dag, får se hur länge det håller i sig :) Men det känns som en ny bra rutin så tror inte det kommer bli några större problem.
Tänkte ha en liten omröstning på vem av följande personer som ni anser är snyggast tränad:
1.
2.
3.
Räksoppa!
Antal portioner: 4
Ingredienser
500 g räkor med skal
1 st gul lök
1 st morot
1 bit rotselleri, liten
1 palsternacka
0.35 st purjolök
2 st vitlöksklyftor
3-4 msk olivolja
1 msk smör
2 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
1 kvist timjan
1 kvist persilja
0.5 dl Cognac
1 dl vitt vin
Vatten
4 dl vispgrädde
Nymalen vitpeppar, efter smak
1 st lagerblad
Salt, efter smak
Gör så här
1. Skala räkorna.
2. Hetta upp en kastrull tillsammans med olivoljan och smöret.
3. Lägg i skalen och fräs under omrörning.
4. Skölj och skär ner grönsakerna i kastrullen tillsammans med tomatpurén, lagerblad, färska kryddor och paprikapulvret.
5. Efter några minuter, häll i Cognac och vitt vin (se upp för eventuell låga).
6. Fyll upp med vatten tills det täcker skalen väl.
7. Koka upp och skumma eventuellt av skummet.
8. Låt sjuda i ca10-15 minuter.
9. Sila av skalen och rotfrukterna och koka ner tills 1/3 återstår.
10. Häll i grädden och låt sjuda i ytterligare 10-15 minuter.
11. Smaka eventuellt av med salt, nymalen peppar och kanske en skvätt Cognac.
12. Servera räkorna precis när soppan ska ätas så de inte blir sega.